Search
Camerafanaat | Het beste advies over camera's en voorzieningen
Home » Artikelen » Soorten lenzen » Afkortingen van Sony lenzen

Afkortingen van Sony lenzen

Afkortingen van Sony lenzen

Leuk dat je mijn blog bezoekt die zich richt op de afkortingen van Sony lenzen! Als fotograaf is het van groot belang om de betekenis te begrijpen van de diverse afkortingen die je op je Sony lens tegenkomt, om optimaal gebruik te kunnen maken van je uitrusting en de meest prachtige resultaten te behalen. In deze blog zal ik de meest gebruikelijke afkortingen van Sony lenzen bespreken en hun betekenis uitleggen, variërend van AF tot VR. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over afkortingen van camera-lenzen in het algemeen, neem dan gerust een kijkje op mijn andere blog over dit onderwerp. Laten we samen beginnen aan het ontdekken van de verschillende afkortingen van Sony lenzen en hun betekenis!

Inhoudsopgave

De cameralens afkortingen van Sony

Sony lens afkortingen

FE

Full-frame E-mount – Dit is een lensvatting ontworpen voor de full-frame mirrorless camera’s van Sony, die compatibel is met lenzen die geschikt zijn voor het gebruik van een volbeeldsensor.

OSS

Optical SteadyShot – Dit is een optische beeldstabilisatietechnologie van Sony die trillingen en bewegingen compenseert om scherpere beelden te maken.

DT

Digitale technologie – Dit is een aanduiding voor lenzen die zijn ontworpen voor gebruik met APS-C formaat sensoren.

ED

Extra-low Dispersion – Dit is een type lensglas dat is ontworpen om chromatische aberratie te verminderen en scherpe, heldere beelden te produceren.

STF

Smooth Trans Focus – Dit is een lensontwerp dat zorgt voor een zachte, vloeiende overgang tussen scherpe en onscherpe delen van een afbeelding, terwijl tegelijkertijd een hoge mate van scherpte wordt behouden. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van een apodisatie-element, dat lichtverlies aan de randen van het beeld vermindert en een betere bokeh produceert.

E

APS-C formaat E-mount – Dit is een lensvatting die is ontworpen voor APS-C formaat mirrorless camera’s van Sony, die compatibel is met lenzen die geschikt zijn voor gebruik met een APS-C formaat sensor.

ZA

Zeiss Alpha – Dit is een aanduiding voor lenzen die in samenwerking met Zeiss zijn ontwikkeld en die de hoogste optische prestaties en kwaliteit bieden.

SAM

Smooth Autofocus Motor – Dit is een motor voor automatische scherpstelling die zorgt voor snelle, soepele en stille scherpstelling.

SAL

Sony A-mount Lens – Dit is een aanduiding voor lenzen die compatibel zijn met de A-mount lensvattingen van Sony. 

T*

Telephoto – Dit is een lensontwerp dat is ontworpen voor een lange brandpuntsafstand en een smalle beeldhoek, waardoor het ideaal is voor het vastleggen van onderwerpen op afstand.

GM

G Master – Een afkorting voor “G Master”, een premium-serie lenzen van Sony die ontworpen zijn voor de hoogste beeldkwaliteit en prestaties.

PZ

Power Zoom – Dit zijn lenzen die zijn ontworpen om het in- en uitzoomen te vergemakkelijken door middel van een elektrisch bedienbare zoomfunctie.

SSM

Super Silent Motor – Dit is een motor voor automatische scherpstelling die zorgt voor snelle en stille scherpstelling met hoge precisie.

SEL

Sony E-mount Lens – Dit is een aanduiding voor lenzen die compatibel zijn met de E-mount lensvattingen van Sony.

NEX

New E-mount eXperience – Dit is een voormalige aanduiding voor Sony’s APS-C formaat mirrorless camera’s en lenzen. Tegenwoordig worden deze producten geclassificeerd onder de Alpha-merknaam.

Picture of Robin
Robin

Ik ben een fotograaf en voornamelijk een filmmaker die diep gepassioneerd is in de wereld van camera's. Ik vond het altijd leuk om alle mooie momenten van het leven vast te zetten en ze te bewerken en te delen. Eigenlijk begon het serieus te worden toen ik op een jonge leeftijd ging carspotten. Samen met mijn maten ging ik de straat op om langsrijdende sport en supercars te fotograferen. Dit deed ik met mijn Nikon D5000, Dit was dan ook mijn eerste camera. Na een tijdje begon de interesse in het filmmaken ook op te komen, Ik kocht in eind 2021 een Sony a7III en gebruik die tot de dag van vandaag nogsteeds voor fotografie en filmmaking. Na een heleboel ervaring te hebben opgelopen, heb ik in 2022 mijn bedrijf 'TenBosVisuals' opgericht en heb ik werk gemaakt van mijn passie. Bijleren is nog altijd wat ik doe en dat is ook zeker te zien in de hoeveelheid kennis die ik heb opgebouwd in de afgelopen jaren. Langzamerhand ontstond ook Camerafanaat.nl, de blog over alles van foto, videografie en camera's en de best deals & aanbiedingen. Welkom op mijn website.