Search
Camerafanaat | Het beste advies over camera's en voorzieningen
Home » Artikelen » Informatie » EISA Awards 2023

De EISA Awards van 2023

Welkom bij mijn blog over de EISA awards. Jaarlijks reikt de European Imaging and Sound Association (EISA) prijzen uit aan producten in de fotografie- en elektronica-industrie. Een van de categorieën waarin EISA prijzen uitreikt, is voor systeemcamera’s.

De criteria voor het beoordelen van systeemcamera’s omvatten prestaties, kenmerken en gebruiksgemak. De EISA-jury bestaat uit deskundigen uit verschillende Europese landen op het gebied van fotografie en elektronica. Zij beoordelen de systeemcamera’s aan de hand van verschillende factoren zoals beeldkwaliteit, autofocus, bediening en innovatie.

Een systeemcamera kan een EISA-prijs winnen als deze als beste in zijn categorie wordt beoordeeld. Er zijn verschillende categorieën waarin systeemcamera’s genomineerd kunnen worden, zoals “Advanced Camera”, “Camera Innovation” en “Professional Camera”. De winnaars worden elk jaar in augustus bekendgemaakt.

Inhoudsopgave

Nikon Z9

Nikon Z9 Body | Systeemcamera's | Fotografie - Camera’s | 4960759906205

Product specificaties

Schietsnelheid: Schiet 120 foto’s per seconde

Beeldscherm: Kantelbaar scherm over 4 assen

Autofocus: Nieuw autofocussysteem en 3D-tracking

Video: 8K

Body: Geoptimaliseerde ergonomie

Prestaties en Autofocus

De Nikon Z9 is een krachtige professionele systeemcamera met een indrukwekkend 493-punts autofocussysteem en geavanceerde 3D-trackingmogelijkheden voor het vastleggen van diverse onderwerpen. Deze camera biedt ongeëvenaarde prestaties, waaronder de mogelijkheid om te filmen in zowel 8K als 4K met verschillende snelheden. Ondersteund door volledige AF/AE en oogdetectie AF, levert de Z9 exceptionele beeldkwaliteit en nauwkeurige scherpstelling.

Fotografische Mogelijkheden en Ergonomie

Met een opmerkelijke snelheid van 120 foto’s per seconde in volledige resolutie op jpeg, overtreft de Nikon Z9 de verwachtingen van fotografen. Bovendien biedt deze camera ongekende scherptediepte bij weinig licht, waardoor het een uitstekende keuze is voor diverse fotografische situaties. Het kantelbare scherm over 4 assen en de geoptimaliseerde ergonomie zorgen voor een intuïtieve en comfortabele gebruikerservaring.

Innovatieve Technologie en Erkenning

De Nikon Z9 onderscheidt zich door constant zichtbaar beeld in realtime, met de helderste weergave via de elektronische zoeker en Dual Stream technologie. Deze innovatieve functies verbeteren de gebruikservaring en stellen fotografen in staat om nauwkeurig en creatief te werken. Niet voor niets heeft de Z9 ook een prestigieuze TIPA award gewonnen, waarmee het zijn positie als een toonaangevende systeemcamera bevestigt.

OM System OM-1

Product specificaties

Beeldstabilisatie: 8-stops in-body beeldstabilisatie

Beeldprocessor: Truepic X beeldprocessor

Schietsnelheid: 120fps burst in RAW-formaat

Autofocus: Quad pixel AF met 1053 punten

Sensor: 20 megapixel Stacked BSI Live MOS-sensor

Video: 4K 60fps

Technologische Innovatie

De OM SYSTEM OM-1 camera introduceert een baanbrekende 20-megapixel Stacked BSI Live MOS-sensor, die garant staat voor spectaculaire resolutie, levendige kleuren en haarscherpe beelden met minimale ruis. Met een focus op technologische innovatie biedt deze camera een compact en lichtgewicht ontwerp, waardoor fotografen genieten van meer opnamevrijheid zonder concessies te doen aan de beeldkwaliteit.

Ongeëvenaarde Prestaties en Veelzijdigheid

De OM-1 overtreft verwachtingen met zijn indrukwekkende functies. De 120fps burst RAW-functionaliteit zorgt ervoor dat geen enkel belangrijk moment wordt gemist, terwijl het ISO-gevoeligheidsbereik van 25600, uitbreidbaar tot 102400, fotografie bij weinig licht mogelijk maakt. De IP-53 weerbestendigheid en in-body beeldstabilisatie tot 8-stops bieden fotografen de rust om in diverse omstandigheden haarscherpe beelden vast te leggen.

Gebruiksvriendelijk Design en Erkenning in de Industrie

De OM-1 is ontworpen met oog voor detail en gebruiksgemak. De TruePic X beeldprocessor zorgt voor een razendsnelle verwerking van beelden, terwijl de 1053 Point Cross Type AF een 100% nauwkeurige scherpstelling over het hele beeldgebied mogelijk maakt. Met uitgebreide videomogelijkheden en een opnieuw ontworpen menu-interface biedt deze systeemcamera niet alleen prestaties, maar ook een intuïtieve gebruikerservaring. Het winnen van de TIPA award onderstreept de erkenning van de OM-1 in de fotografie-industrie.

3. Canon EOS R7

Product specificaties

Beeldstabilisatie: 7-stops in-body beeldstabilisatie

Beeldprocessor: APS-C CMOS

Schietsnelheid: 30bps elektronische sluiter, 15bps mechanische sluiter

Autofocus: Dual Pixel CMOS AF II

Sensor: 32.5 megapixel sensor

Video: 4K60p 10-bit video

Hoge Prestaties in Beeldvorming

De Canon EOS R7 is uitgerust met een indrukwekkende 32,5 megapixel APS-C CMOS-sensor, waarmee het een optimale combinatie biedt van hoge beeldkwaliteit en snelheid, zowel bij fotografie als filmen. De geavanceerde DIGIC X-beeldprocessor maakt niet alleen snelle continu-opnamen mogelijk, maar maakt ook het opnemen van video’s met hoge resolutie een naadloze ervaring.

Geavanceerde Autofocus en Beeldstabilisatie voor Optimaal Resultaat

De camera onderscheidt zich door zijn razendsnelle autofocus en geïntegreerde 5-assige in-body beeldstabilisatie met auto-level technologie. Deze kenmerken komen vooral van pas bij fotografie onder moeilijke lichtomstandigheden. De Canon EOS R7 is geoptimaliseerd voor video-opnames met 4K-resolutie en slow motion-weergave, waardoor het een veelzijdige keuze is voor zowel fotografen als videografen.

Innovatieve Functionaliteiten en Erkenning met EISA Award

Met een 2,36m-Dot elektronische zoeker en een handig vari-angle touchscreen biedt de Canon EOS R7 een intuïtieve bediening. De camera beschikt over diverse connectiviteitsopties zoals wifi en bluetooth, waardoor het eenvoudig is om beelden te delen en de camera op afstand te bedienen. Deze indrukwekkende systeemcamera heeft zelfs de prestigieuze EISA award gewonnen, waardoor het niet alleen een krachtige, maar ook erkende keuze is binnen zijn categorie.

Sony A7 IV

Product specificaties

Beeldstabilisatie: In-body beeldstabilisatie van 5.5 stops

Beeldprofielen: S-Cinetone/S-Log3 beeldprofielen

Autofocus: Supersnelle autofocus met 759 fasedetectie AF-punten

Sensor: Fullframe 33 megapixel Exmor R CMOS-sensor

Video: UHD 4K video met 60fps of Full HD met 120fps

ISO: ISO uitbreidbaar tot 50-204.800

Geavanceerde Technologieën

De Sony A7 IV camera is uitgerust met een backside illuminated fullframe Exmor R-sensor met 33 megapixels en een krachtige BIONZ XR beeldprocessor. Deze geavanceerde technologieën zorgen ervoor dat de camera prachtige beelden van professionele kwaliteit produceert, zelfs bij weinig lichtomstandigheden.

Veelzijdige Opnamemogelijkheden

Met de Sony A7 IV kun je moeiteloos schakelen tussen Super35-modus en fullframe-modus, waarbij je kunt filmen met 4K-resolutie op 60 frames per seconde of 30 frames per seconde met 7K-oversampling. De camera biedt ook Realtime tracking en Eye-autofocus voor zowel mens als dier, en maakt foto’s met een indrukwekkende snelheid van maximaal 10 beelden per seconde. Het comfortabele en gebruiksvriendelijke ontwerp omvat een verstelbaar touchscreen, 5-assige in-body beeldstabilisatie en een intuïtief menusysteem.

Connectiviteit en Erkenning

De Sony A7 IV is niet alleen geschikt voor het vastleggen van bioscoopkwaliteit beelden, maar biedt ook handige functies zoals livestreaming in 4K of Full HD en eenvoudig delen van je opnamen via USB-C, wifi en bluetooth. Het is dan ook geen verrassing dat deze indrukwekkende systeemcamera de erkenning heeft gekregen van de prestigieuze TIPA, die deze camera heeft bekroond met een welverdiende award.

Fujifilm X-T30 II

Product specificaties

Beedlprocessor: snelle X-Processor 4

Schietsnelheid: Schiet 30 beelden per seconde

Beeldscherm: 3.0″ kantelbaar touchscreen LCD

Sensor: 26.1 megapixel

Video: 4K RAW 30fps

ISO: tot 51.200

Beeldkwaliteit en Verwerkingssnelheid

De Fujifilm X-T30 II is uitgerust met een krachtige 26.1-megapixel APS-C sensor die garant staat voor een indrukwekkende beeldkwaliteit. De X-Processor 4, met zijn 4 processorkernen, versnelt de beeldverwerking aanzienlijk. Hierdoor kan de camera continu opnames maken met 8 beelden per seconde via de mechanische sluiter en zelfs 30 beelden per seconde met de elektronische sluiter en een crop van 1.25x.

Snelle Autofocus en Verbeterde Videomogelijkheden

De autofocus van de X-T30 II is merkbaar verbeterd, waardoor de camera in slechts 0.02 seconde scherp kan stellen, zelfs op bewegende onderwerpen. Voor liefhebbers van videografie biedt de camera de mogelijkheid om video’s op te nemen in indrukwekkend 4K met 30 frames per seconde. Dit maakt de X-T30 II niet alleen geschikt voor fotografie, maar ook voor hoogwaardige videoproducties.

Gebruiksvriendelijke Functies en Erkenning met EISA Award

Naast zijn technologische hoogstandjes heeft de Fujifilm X-T30 II ook een reeks gebruiksvriendelijke functies. De automatische stand is geüpgraded met een vernieuwd algoritme, waardoor gebruikers gemakkelijk prachtige foto’s kunnen vastleggen. Bovendien is de camera voorzien van een ingebouwde Bluetooth-functie, waardoor draadloos delen en bediening op afstand eenvoudig worden gemaakt. Het is geen verrassing dat deze systeemcamera erkend is met een prestigieuze EISA award, onderstrepende zijn uitmuntendheid in de wereld van fotografie.

Canon EOS R3

Product specificaties

Beeldstabilisatie: 8 stops ingebouwde beeldstabilisatie

Schietsnelheid: Schiet 30 beelden per seconde

Slowmotion: Slow motions in 4K met 120p

Autofocus: De beste onderwerptracking van Canon

Video: 6K RAW op 60p

ISO: ISO tot 102.400, uitbreidbaar tot 204800

Een Innovatieve EOS-camera

De Canon EOS R3 is een geavanceerde EOS-camera die is uitgerust met een gloednieuwe sensor en een krachtige beeldprocessor. Deze combinatie zorgt voor indrukwekkende prestaties en functionaliteiten die fotografen en videomakers aanspreken.

Hoge Snelheid en Verbeterde Scherpstelling

Met de elektronische sluiter biedt de EOS R3 de mogelijkheid om maar liefst 30 (RAW-)beelden per seconde vast te leggen, terwijl de mechanische sluiter snelheden tot 12 foto’s per seconde aankan. De toevoeging van Dual Pixel CMOS AF II verbetert de scherpstelling aanzienlijk, waardoor gebruikers kunnen rekenen op snelle en nauwkeurige focus in diverse situaties.

Veelzijdige Videomogelijkheden en Geavanceerde Functies

Naast fotografie biedt de EOS R3 ook indrukwekkende videomogelijkheden, waaronder het vastleggen van 6K RAW-video’s met 8 stops beeldstabilisatie. De weerbestendige constructie en de mogelijkheid om de camera te bedienen via het Canon Eye Control AF-systeem voegen verdere veelzijdigheid toe aan deze geavanceerde systeemcamera. Met functies zoals bedrade LAN-aansluitingen, 5GHz wifi en compatibiliteit met de Mobile File Transfer-app voor smartphones, blijft de EOS R3 niet alleen geavanceerd in prestaties, maar ook in connectiviteit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze innovatieve camera de prestigieuze TIPA award heeft gewonnen.

Panasonic Lumix DC-GH6

Panasonic LUMIX DC-GH6 Body

Product specificaties

Dynamisch bereik: Dynamisch bereik tot 13+stop

Beeldstabilisatie: Beeldstabilisatie compenseert 7.5 stops

Slowmotion: Slow motions in 300 frames per seconde

Kleurprofiel: Opslaan in ProRes 422 HQ

Audio: 4-kanaals audio-opnames

Video: Onbeperkt filmen in 4K60p 4:2:2 10-bit

Hoogwaardige Video- en Foto-opnames

De Panasonic Lumix DC-GH6 systeemcamera biedt een scala aan functies die zorgen voor hoogwaardige video- en foto-opnames. De geïntegreerde ventilator zorgt voor optimale warmteafvoer, waardoor je moeiteloos video’s kunt opnemen tot 4K60 4:2:2 10-bit zonder angst voor oververhitting.

Uitgebreide Opnamefunctionaliteiten

Met de GH6 kun je intern opnemen in ProRes 422 HQ, slow motion beelden vastleggen met een indrukwekkende snelheid van 300 frames per seconde in Full HD, en profiteren van beeldstabilisatie die tot 7,5 stops aan beweging kan compenseren. Daarnaast biedt de camera de mogelijkheid om foto’s te maken met een verbazingwekkende resolutie van 100 megapixels.

Geavanceerde Technologieën en Erkenning

De GH6 is voorzien van geavanceerde technologieën, waaronder een nieuwe Live MOS-sensor en Venus Engine-processor. Met een dynamisch bereik tot 13+ stops, volledige V-Log/V-Gamut voor een breed kleurenspectrum en een groot dynamisch bereik, levert deze systeemcamera ongeëvenaarde prestaties. Bovendien heeft de Panasonic Lumix DC-GH6 de eer ontvangen van een TIPA award, waardoor de erkenning van zijn uitmuntende kwaliteiten wordt bevestigd.

Meest gestelde vragen

De EISA Awards van 2023 zijn prijzen die worden uitgereikt door de European Imaging and Sound Association (EISA) om excellentie te erkennen op het gebied van consumentenelektronica.

Tijdens de EISA Awards van 2023 worden verschillende categorieën onderscheiden, waaronder beste smartphone, beste camera, beste televisie en beste audioapparatuur.

De winnaars van de EISA Awards van 2023 worden geselecteerd door een panel bestaande uit experts en redacteurs afkomstig uit diverse Europese landen.

De winnaars van de EISA Awards van 2023 worden meestal bekendgemaakt in augustus of september.

Je kunt meer informatie vinden over de winnaars en genomineerden van de EISA Awards van 2023 op de officiële website of via gerenommeerde elektronicatijdschriften die verslag doen over deze awards.

Picture of Robin
Robin

Ik ben een fotograaf en voornamelijk een filmmaker die diep gepassioneerd is in de wereld van camera's. Ik vond het altijd leuk om alle mooie momenten van het leven vast te zetten en ze te bewerken en te delen. Eigenlijk begon het serieus te worden toen ik op een jonge leeftijd ging carspotten. Samen met mijn maten ging ik de straat op om langsrijdende sport en supercars te fotograferen. Dit deed ik met mijn Nikon D5000, Dit was dan ook mijn eerste camera. Na een tijdje begon de interesse in het filmmaken ook op te komen, Ik kocht in eind 2021 een Sony a7III en gebruik die tot de dag van vandaag nogsteeds voor fotografie en filmmaking. Na een heleboel ervaring te hebben opgelopen, heb ik in 2022 mijn bedrijf 'TenBosVisuals' opgericht en heb ik werk gemaakt van mijn passie. Bijleren is nog altijd wat ik doe en dat is ook zeker te zien in de hoeveelheid kennis die ik heb opgebouwd in de afgelopen jaren. Langzamerhand ontstond ook Camerafanaat.nl, de blog over alles van foto, videografie en camera's en de best deals & aanbiedingen. Welkom op mijn website.